Előfizetői tartalom

Máris "elfelejtette" az MNB-kamatemelést a piac

Portfolio
Ahogy kicsit is szépíteni tudott a forint a hét második felében, rögtön kiárazták a befektetők az egyébként sem túl intenzív MNB kamatemeléseket az előttünk álló hónapokra. Ez persze nem jelenti azt, hogy az esetleges monetáris szigorítás nem kerülhet majd napirendre, de ahhoz valószínűleg még az ezen a héten látottnál is jóval nagyobb piaci feszültség lenne az "előfeltétel". Közben viszont az továbbra sem zárható ki, hogy ha kicsit nyugszanak a kedélyek, akkor az MNB halad tovább a kamatvágás útján.

A kedden megjárt 314-ről (kétéves forintmélypont) 308-309 körülig vissza tudott erősödni a forint az euróval szemben, amely mellett a többi sérülékeny deviza (pl. líra, rand) is szépíteni tudott a hét végére. Ebben persze annak is szerepe lehetett, hogy a "minél rosszabb, annál jobb" logikát követve a piac megörült a vártnál jóval gyengébb amerikai munkaerőpiaci adatoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés