Előfizetői tartalom

Messzebb van Matolcsyék fájdalomküszöbe

MTI
|
Portfolio
Rossz helyen keresgélnek a piaci szereplők, amikor különböző forintárfolyam-küszöbökre helyezik a hangsúlyt annak előrejelzéséhez, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mikor állítja le enyhítési ciklusát, mikor hajt végre intervenciót és mikor emeli alapkamatát - állapította meg a Morgan Stanley londoni közgazdászai pénteken kiadott elemzésében, miután Budapesten tett látogatást.

Szerintük az MNB legutóbbi stressztesztjeinek eredményei azt mutatják, hogy a magyar jegybank "fájdalomküszöbe" valószínűleg jóval gyengébb forintárfolyamon van, mint korábban. A Morgan Stanley londoni elemzői is arra a következtetésre jutottak pénteki beszámolójukban, hogy a legkisebb ellenállást az MNB számára rövid távon az alapkamat valamelyes további csökkentése kínálja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés