Előfizetői tartalom

Ma is 3% feletti hozammal ment el a kincstárjegy

Portfolio
Sorozatban a harmadik egymást követő kedden is az aktuális jegybanki alapkamat (2,85%), illetve a 3%-os szint felett alakult a 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukció átlaghozama, noha egyébként intenzív vételi érdeklődés mutatkozott. Ez is azt tükrözi, hogy a kamatcsökkentési lehetőségei határán áll a Magyar Nemzeti Bank, amelynek Monetáris Tanácsa egyébként órákon belül nyilvánosságra hozza újabb kamatdöntését.

Az Államadósság Kezelő Központ az utóbbi hetekre jellemző 60 milliárd forintos keretösszeget hirdette meg a 3 hónapos diszkontkincstárjegy (D140528) aukciójára és a 144,4 milliárd forintnyi vételi ajánlatot látva 80 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget (ahogy azt az elmúlt hetekben is tette). A 2,4-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 2,98%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés