Előfizetői tartalom

Ugrott délután a forint - Törhet a támasz

Portfolio
A stabil kezdés után csütörtökön délelõtt csak átmeneti, majd délután újabb erősödést produkált a forint a vezető devizákkal szemben. Így az euró ellenében (308,5-nél járt késő délután az árfolyam) törni látszanak a grafikonra rajzolható támasz szintek, ami technikai alapon további forinterősödés irányába mutat. A délelőtti forinterősödésben szerepe lehetett a jó külpiaci hangulat mellett a Portfolio.hu konferenciáján vezetõ gazdaságpolitikai döntéshozók felõl elhangzott üzeneteknek is.Fontosabb részletek Délelõtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Palotai Dániel MNB ügyvezetõ igazgató, illetve Balog Ádám MNB-alelnök egyaránt azt hangsúlyozta, hogy a gazdaságpolitikának nincs forintárfolyam célja Igaz közben Orbán Gábor NGM-államtitkár jelezte: lehet olyan (alacsony) reálkamat, amely már árthat a forint stabilitásának De bizakodásának adott hangot, hogy az MNB döntéshozói tisztában vannak a helyzettel A mai államkötvény aukciók jól sikerültek, intenzív kereslet és jelentõsen csökkenõ hozamok mutatkoztak Az EKB a piaci konszenzussal összhangban szinten tartotta az irányadó rátát és Mario Draghi jegybankelnök sem jelentett be semmilyen lazító lépést Így az euró szárnyalt délután a dollárral szemben, a forint pedig újra lendületbe jött.

2014. március 06. 16:57 Törhet a támasz a forint euróval szembeni árfolyamában Délután lendületes forinterõsödés bontakozott ki 310-rõl 308,5-ig. Amennyiben ezen szint körül tud ma zárni az euróval szemben, akkor a napos grafikon alapján elmondható, hogy több berajzolható támasz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái