Előfizetői tartalom

Gigantikus beavatkozást számolgat az EKB! (3.)

A német FAZ értesülései szerint az Európai Központi Bank egy akár 1000 milliárd euróig terjedő eszközvásárlási program hatásait modellezte. A hírre az euró azonnal gyengülni kezdett. Tegnap Mario Draghi EKB-elnök először ismerte el konkrétan, hogy akár a mennyiségi lazítás útjára is hajlandók lépni a jegybankárok, ha az inflációs kilátások ezt indokolttá teszik. Újabb fejlemények: A FAZ értesülései kapcsán megkérdezték Vitor Constaciót, az EKB portugál származású alelnökét, aki elmondása szerint nem tud ezen hírekről semmit. A cáfolatként hangzó hírekre az euró árfolyama korrekcióba kezdett.
Kapcsolódó cikkünk2014.04.03Draghi: most már a mennyiségi lazításról is beszéltünkA Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) értesülései szerint az EKB döntéshozói egyre inkább a további hitelpiaci lazítás felé haladnak, és a modellszámítások szerint az eszközvásárlási (pénznyomtatási) program hatásaként az infláció enyhén megemelhető. A modellszámítás eredménye...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái