Előfizetői tartalom

Csúcsokat dönt a forint és a magyar kötvénypiac

Portfolio
Délután 1 óra körül hirtelen határozottan javulni kezdett a fejlett részvénypiaci hangulat, igaz akkor még nem volt nyilvános, hogy Oroszország az ukrán feszültség egyértelmû enyhítését célzó lépést tett. Már erre is intenzív forinterõsödés bontakozott ki, ami csak fokozódott azzal, hogy később kiderült: Vlagyimir Putyin orosz elnök a most vasárnapi kelet-ukrajnai függetlenségi népszavazások elhalasztására kérte a szervezõket, illetve visszavonta csapatait az ukrán határ közeléből. A forint délutánra 305-ig izmosodott az euróval szemben, amelyre egy hónapja nem volt példa. A svájci frankkal szembeni 250-es árfolyam szintén egyhavi, míg a dollárral szembeni 219-es árfolyam négyhavi forintcsúcsot jelent. Közben többhavi, illetve többéves mélypontra estek a forintalapú magyar államkötvény hozamok.

2014. május 07. 17:52 Megosztás Csúcsokat dönt a forint Nap végére is megmaradt a forint frissen szerzett ereje, hiszen az orosz-ukrán válság enyhülésével kapcsolatos híráramlás fenntartja a kedvező globális befektetői hangulatot. A forint az euróval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés