Előfizetői tartalom

Borbély: nem lesz intenzív visszavásárlási sorozat

Portfolio
A 2014/D jelű államkötvény visszavásárlási aukcióból nem következik, hogy az Államadósság Kezelő Központ intenzív visszavásárlási aukciós sorozatra készülne - hangsúlyozta a Portfolio.hu megkeresésére Borbély László András. Az ÁKK általános vezérigazgató-helyettese jelezte: a mai fejlemény több tényező szerencsés együttállásának köszönhető.

Amint megírtuk: példátlanul nagy összegben adott ma vissza egy szereplő a 2014/D államkötvényből, amely nagy valószínűséggel a Templeton Alapkezelő volt. Igaz ehhez az is kellett, hogy az ÁKK el is fogadja azt, azaz valóban vissza is vásárolja. Borbély elmondása szerint ez azért következett be, mert az állam pénztartalékai magasra futottak (így vele együtt az aktuális államadósság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés