Előfizetői tartalom

Tartózkodik az MNB a forintpiaci beavatkozástól

Portfolio
Alapesetben tartózkodik a devizapiaci folyamatok "közvetlen, aktív beavatkozással történő befolyásolásától" a Magyar Nemzeti Bank a szabadon lebegő árfolyamrendszerre tekintettel - rögzíti meglepő nyíltsággal a ma közzétett jegybanki Alapokmány jövőképről szóló része. A dokumentum későbbi, a devizatartalék-kezelési stratégiával kapcsolatos része annyit tesz ehhez hozzá, hogy tartaléktartási motivációk egyike "a monetáris politika támogatása érdekében a devizatartalék rendelkezésre állásának biztosítása az árfolyam ingadozásait csökkentő devizapiaci műveletekre".

Az Alapokmánnyal kapcsolatos további információk:Kapcsolódó cikkünk2014.05.15MNB: jobban segítjük a gazdaságpolitikát, elkerüljük a veszteséget (4.)2014.05.15Belső Alkotmányt készít magának a jegybank2014.05.15Balog: "nem vagyok nyugodt" az inflációs folyamatok miattA jövőképből eredő célok A ma közzétett Alapokmány szerint "Abból kiindulva, hogy Magyarország biztonságos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés