Előfizetői tartalom

Egy hónapra járunk a bűvös magyarországi határtól

Portfolio
Bő két éve a leglassabb ütemben, mindössze 12 milliárd forinttal nőtt májusban a lakossági állampapír állomány - derül ki az Államadósság Kezelő Központ mai közleményéből. Fontos gyorsan hozzátenni, hogy ez egy technikai hatással függ össze, és ha ettől eltekintünk, akkor továbbra is azt látjuk, hogy lelkesen veszi a lakosság a számára kínált különböző papírokat. Emiatt a teljes lakossági állampapír állomány most már átlépte a 1900 milliárd forintos határt. Így igencsak megközelítettük a 2000 milliárdos lélektani szintet (május végére ezt akár el is érhetjük) és egyúttal lendületesen haladunk afelé, hogy a teljes államadósság egytizede lakossági "kezekben" legyen.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint áprilisban 12 milliárd forinttal növekedett a lakosságnak szánt állampapírok állománya. A Kamatozó Kincstárjegyek nettó értékesítése -2,9 milliárd, a Féléves Kincstárjegyeké 0,6 milliárd forint volt. Az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek, továbbá a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 1,1 milliárddal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés