Előfizetői tartalom

Stabil a forint, mélyben a hozamok

Portfolio
Délelőtt kis forintgyengülés bontakozott ki amellett is, hogy kitartóan rendkívül jó a nemzetközi részvénypiaci hangulat a nyugtalanító orosz-ukrán fejlemények mellett is. Az euró jegyzései 303-ról 304-ig emelkedtek, majd érdemi további mozgás amellett sem következett be, hogy az MNB a lengyel alapkamat alá vágta a magyart (2,4%-ra), igaz ez a várttal egyező lépés volt. Közben az egyre olvadó magyar kamattartalom lefelé húzza az állampapírpiaci hozamokat is, így a 3 és az 5 éves államkötvény hozamunk már történelmi mélyponton jár és annak közvetlen közelében láthatjuk a 10 éves kötvényünk hozamát is. A külföldiek állampapír állománya közben viszonylag stabil, azaz szó sincs arról, hogy a rendkívül mélyre süllyedt hozamok mellett érdemi profitrealizálásba (magyar papírok eladásába) kezdenének a külföldiek.

2014. május 27. 22:19 Megosztás Minimális mértékben gyengült ma a forint Kis mértékben gyengült ugyan a magyar fizetőeszköz az euróval szemben a kamatvágást követően, a jegyzések azonban 304 alatt stabilizálódtak. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés