Előfizetői tartalom

Ilyet még nem láttunk: mindenkinek magyar állampapír kellett (2.)

Portfolio
Brutális vételi érdeklődés, emiatt leszakadó hozamok és mindhárom papír esetén megemelt elfogadott ajánlat - ezek jellemezték a mai magyar államkötvény aukciókat. Mindez beleillik abba a sorozatba, amely az elmúlt heteket jellemezte és jórészt a kedvező külpiaci hangulattal, a csökkenő fejlett államkötvény hozamokkal, illetve az MNB egy hónapja meghirdetett programjának hatásával függ össze. Utóbbi akár több százmilliárd forintot is megmozdíthat az állampapírpiac felé és a jelek szerint a külföldi és hangsúlyosan a magyar bankok kezdenek felkészülni az új helyzetre és veszik a kötvényeket. Ennek háttere bővebben:

Kapcsolódó cikkünk2014.05.24Közel már a vége? - Történelmi mélyponton a magyar hozamok2014.04.24Több legyet egy csapásra - Miről szól az MNB új terve?Az Államadósság Kezelő Központ 4, 5 és 11 éves kötvényaukciókat hirdetett meg mára összesen 75 milliárd forint mennyiséggel, de a hihetetlen méretű, összesen 329 milliárd forintos vételi érdeklődés láttán 102,5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés