Előfizetői tartalom

Ijesztőnek tűnő üzenetre esett a forint (4.)

Portfolio
Magyarország úgy alakítja át az adósságfinanszírozását a következő időszakban, hogy a finanszírozási forrásoknál elsősorban a forintalapú forrásokra támaszkodik majd - számolt be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter-jelölt mai parlamenti meghallgatásáról a Reuters. A tudósítás címe az egyes devizakereskedők számára ijesztőleg ható, de egyébként valóban elhangzott kifejezést is tartalmazta ("restructure debt financing"), aminek hatására a forint azonnal kb. 70 fillérrel 304,7 körülig esett az euróval szemben. Később picit tovább gyengült a forint és így kéthetes mélypontra bukott.

Kapcsolódó cikkünk2014.06.03Kéthetes mélypontra bukott a forintAz nem újdonság, hogy az állam a devizaadósság magas arányának csökkentése érdekében igyekszik a forintalapú finanszírozás felé fordulni. Éppen ezt szolgálja a Magyar Nemzeti Bank egy hónapja bejelentett terve is, amely lényegében a forintalapú állampapírok felé tereli a külföldi és hazai intézményi szereplőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés