Előfizetői tartalom

Brutálisra sikeredtek a mai állampapír aukciók (2.)

Portfolio
A 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukción nem különösebben erős vételi érdeklődés mellett új történelmi hozammélypont, az 5 éves változó kamatozású kötvény esetén pedig példátlanul nagy értékesítés alakult ki, így az Államadósság Kezelő Központ ma összesen rendkívül nagy forrásbevonást (120 milliárd forint!) hajtott végre.

A 12 hónapos DKJ-aukción (D150527) a 60 milliárd forintos meghirdetett mennyiségre nem különösebben erős (125,1 milliárd forintos) vételi érdeklődés mutatkozott, de ezzel együtt is sikerült új történelmi hozammélypontnak kialakulnia (2,29%). A kétszeres lefedettség mellett az ÁKK 2,23% és 2,31% közötti hozamajánlatokat fogadott el.Két változó kamatozású államkötvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés