Előfizetői tartalom

A forint csúnyán kimaradt a jóból

Portfolio
Általános jókedvet okozott a feltörekvő piacokon (is) az Európai Központi Bank június eleji jelzése a hosszú távú célzott refinanszírozási program bejelentésével, de ebből a kedvező piaci környezetből a forint tudott a legkevésbé profitálni a Societe Generale által követett 23 feltörekvő piaci deviza közül. A magyar devizahiteles mentőcsomag körüli híráramlás miatt egyelőre óvatosak a forinttal kapcsolatban, igaz a pénteken kiadott anyagukban egyhónapos távra már ismét forint vételét javasolják ügyfeleiknek.

Május elején csak jelezte, hogy következő ülésén végre lazító lépésekre szánja el magát az Európai Központi Bank, majd június elején valóban így is tett. Múlt hónapban az alapkamatot 0,15%-ra csökkentette, az egynapos jegybanki betéti kamatlábat negatív tartományba vágta és mindezek mellett azt is bejelentette, hogy elindít majd egy olyan programot, amelynek keretében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés