Előfizetői tartalom

Elképesztő eredményt közölt a magyar adósságkezelő

Portfolio
Az elmúlt évek legerősebb vételi érdeklődését mutatták a befektetők ma a 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción, így az Államadósság Kezelő Központ "kénytelen" volt megemelni az elfogadott mennyiséget az elképesztően mélyre nyomott hozamelvárások mellett. Az ilyen futamidejű aukciók történetében most először süllyedt a 2%-os határvonal alá az aukciós átlaghozam. Mindez 2,3%-os jegybanki alapkamat mellett következett be. Az MNB által támogatott önfinanszírozási program, ami a bankokat erőteljesen az állampapírok felé tereli, a jelek szerint brutális fordulatszámon pörög egyelőre.

Az ÁKK a D141022 jelű papírból a visszafogott kibocsátási stratégiájának megfelelően már "csak" 40 milliárdot hirdetett meg, de az elsődleges forglamazók egészen elképesztő mennyiségben: 222 milliárd forintért nyújtottak be ajánlatokat. Ezt és a nagyon alacsonyra süllyedt hozamelvárásokat látva az ÁKK 50 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. Az 5,5-szeres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés