Előfizetői tartalom

Ez is fájhat a forintnak

Portfolio
Amint arra már sokszor felhívtuk a figyelmet az elmúlt hónapokban: a forintnak bizonyára fáj (növeli a gyengülés irányába való sérülékenységét), hogy rendkívül alacsonyra süllyedt a kamattartalma (carry), amit a befektetők azért kapnak, mert tartják forint vételi pozíciójukat. Ennek fordítottja is igaz, azaz nagyon olcsóvá vált a forint gyengülésére irányuló pozíció tartása.

A forint euróval szembeni árfolyamával az AlfaTraderen is kereskedhet. Részletekért kattintson ide! Utóbbi a Portfolio friss kalkulációja szerint éves szinten mindössze 1,5-1,6% körül lehet, azaz 2 egységnyi forintgyengüléssel ez már megtérül annak, aki ilyen irányú pozícióban érdekelt. Az alábbi ábra jól mutatja, hogy az elmúlt bő egy évben az egyre mélyebbre süllyedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés