Deviza

Zuhanó hozamok és terv feletti eladás a mai kötvényaukciókon

Portfolio
Bár a 3 éves magyar államkötvényre rendkívül alacsony vételi érdeklődés mutatkozott, az Államadósság Kezelő Központ a 3 meghirdetett kötvénysorozatból mégis a terv felett tudott értékesíteni, ráadásul a legutolsó aukciós átlaghozamokhoz képest sokkal alacsonyabb hozamok mellett. Rögtön hozzá kell persze azt is tenni, hogy éppen a viszonyításként használt két héttel ezelőtti dátumkor volt a rendkívüli hozamugrás tetőfoka a magyar állampapírpiacon. Az ÁKK tehát ma az összesen 53 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 93,2 milliárd forintnyi összes vételi ajánlatot kapott, amelyből 54,5 milliárd forintnyit fogadott el rendre 3,15%-os, 3,44%-os és 4,41%-os átlaghozamok mellett.
A 3 éves (2018/B) kötvényből a 20 milliárd forintnyi meghirdetett keretre rendkívül alacsony, mindössze 16,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amelynek láttán az ÁKK kénytelen volt 15 milliárd forintra mérsékelni az elfogadott mennyiséget. Utoljára ennyire alacsony benyújtott ajánlati volumennel a 3 éves papírok kapcsán tavaly szeptemberben szembesült az ÁKK. A 0,8-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 3,10% és 3,17% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 3,15%-os lett. Ez 4 bázisponttal alacsonyabb a keddi (utolsó kereskedési napi) másodpiaci referenciahozamnál és 48 bázisponttal marad el a két héttel ezelőtti legutóbbi hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamától.

Zuhanó hozamok és terv feletti eladás a mai kötvényaukciókon
Az 5 éves (2019/A) kötvényből szintén 20 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK értékesítésre, itt már 33,8 milliárd forintnyi volt a benyújtott ajánlat, amelyből 20 milliárdot fogadott el a kibocsátó. A 2,5-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 3,40% és 3,48% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 3,44%-os lett. Ez 8 bázisponttal alacsonyabb a keddi 5 éves másodpiaci referenciahozamnál és 53 bázisponttal marad el az augusztus 7-i kibocsátás átlaghozamától.

Zuhanó hozamok és terv feletti eladás a mai kötvényaukciókon
A 10 éves (2025/B) jelű papírból mindössze 13 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK, de 42,9 milliárd forintos vételi ajánlattal szembesült és ezt, illetve a terv alatti 3 éves kötvényértékesítést látva 19,5 milliárdra emelte az elfogadott mennyiséget. A bő háromszoros aukciós lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 4,38% és 4,43% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 4,41%-os lett. Ez 9 bázisponttal alacsonyabb a keddi 10 éves másodpiaci referenciahozamnál és kereken 60 bázisponttal alacsonyabb a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamától.

Zuhanó hozamok és terv feletti eladás a mai kötvényaukciókon
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy