Előfizetői tartalom

Szakad az euró - Mi lesz ebből?

Portfolio
Látványosan szenved az euró, ugyanis újfent tombol az a spekuláció, hogy az eurózónás jegybanknak többet kell tennie, ha menteni akarja a menthetőt. Ráadásul éppen erre erősített rá Mario Draghi jegybankelnök, amikor egy ma hajnalban megjelent interjújában kijelentette: készek további nem konvencionális eszközök bevetésére is. A piac jól láthatóan arra spekulál, hogy immár állampapírok vásárlására készülhet az Európai Központi Bank, amit jól mutat az a fejlemény is, hogy a hírekre az euró kétéves mélypontjára zuhant a dollárral szemben.

Folyamatosan csalódást kelt Európa Miután a héten újfent csalódást keltettek az eurózónás konjunktúra-indexek és a német üzleti hangulat is tovább romlott tegnap, még tovább nőtt a nyomás az Európai Központi Bankon, hogy erősebben reagáljon a helyzetre. A környezet annyira rossz, hogy szinte már általánossá vált az a jelenség, hogy az európai makroadatok alulmúlják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés