Előfizetői tartalom

Megkérdeztük Vargát a forint árfolyamáról

Portfolio
Semmi titkos nincs annak a hátterében, amit ma reggel mondtam, hiszen az Eurostat szabályai szerint az év végi euró/forint árfolyam alapján kell átszámítani a devizában lévő adósságelemeket forintra, így "egyáltalán nem mindegy, hogy a forint árfolyam hogyan alakul" - reagált a Portfolio kérésére Varga Mihály azzal kapcsolatban, hogy fejtse ki bővebben a ma reggeli rádióinterjúban elmondottakat.

A nemzetgazdasági miniszter szavai szerint az Eurostat szabályaiból az következik, hogy az év vége az a nap, "amikor a legjobb formában kell lenni az államadósságnak", de az is cél, hogy ne csak az adósságszint csökkenjen, hanem az árfolyam is legyen kedvezőbb. Megjegyezte: "most egy kedvező folyamat van", jelenleg 310 forint körül járunk az euróval szemben és abban bízunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés