Előfizetői tartalom

Még a vállalatok adósságát is megvenné az EKB?

Portfolio
Az Európai Központi Bank decemberben arról dönthet, hogy vállalati kötvényeket is vásárol majd az eszközvásárlási programjának keretében - jelentette a Reuters anonim jegybanki forrásokra hivatkozva. Az EKB hétfőn kezdett fedezett kötvényeket vásárolni a francia piacon, de ezen hírek szerint a kockázatosabb eszközöktől sem ódzkodna a jegybank, hogy segítsen az eurózóna helyzetén. Az EKB döntéseire rálátó források szerint már 2015 első negyedévében belekezdhetnének ebbe az újabb akcióba. Az EKB a hírek megjelenését követően tagadta, hogy ilyen döntés született volna.
Az Európai Központi Banknál azon gondolkoznak, hogy a vállalati kötvényekre is kiterjesszék az eszközvásárlási programjukat. A Reuters által idézett belső források szerint már egy ideje foglalkoznak ezzel az eshetőséggel, decemberben pedig akár meg is születhet a bejelentés, mely szerint a vállalati kötvények másodpiacán is vásárlásokba kezdene 2015 első negyedévétől...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái