Előfizetői tartalom

A napokban 800 millió euróért vásárolhattak - Ez sok vagy kevés?

Portfolio
Ma kiderül, hogy mennyit költött az Európai Központi Bank (EKB) fedezett kötvények vásárlására az elmúlt napokban, sőt mostantól minden hét elején nyilvánosságra hozzák majd a számokat. A befektetők minél agresszívebb programot szeretne látni a jegybanktól, ugyanis az eurózóna recesszió és defláció szélén ingadozik éppen. A piaci értesülések szerint az elmúlt napokban 800 millió euró értékben költhetett a jegybank, ha ennél kisebb számot jelentenének ma hivatalosan, az akár komoly csalódást is okozhatna az európai tőkepiacokon.

Frankfurtban délután fél négykor felfedi az övezeti jegybank, hogy pontosan mennyi pénzért is vásárolt az elmúlt napokban fedezett kötvényeket. A dolog azért érdekes különösen, mert az eurózóna a recesszió és a defláció szélén áll, ami indokolttá tenné a minél agresszívebb fellépést. Ráadásul a piac az október eleji bejelentést - mely szerint elkezdenek vásárolni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés