Előfizetői tartalom

Kirobbanó vételi érdeklődés a mai kincstárjegy aukción

Portfolio
Augusztusban láttunk utoljára olyan erős vételi érdeklődést a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek aukciós sorozatában, mint a mai kibocsátásnál, ami nem meglepő annak tükrében, hogy az utóbbi hetekben jókora hozamemelkedés alakult ki. A rövid papírok emiatt már sokkal vonzóbbá váltak a befektetők számára, de a közel négyszeres túljegyzés mellett sem "csábult el" az adósságkezelő, hiszen (a pénzügyi tartalékainak év végi leapasztási terve miatt) csak az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el.

Utoljára az augusztus 26-i aukción volt hasonlóan erős a vételi érdeklődés a 3 hónapos aukción (D150211), mint a mai eseményen, hiszen ma a 30 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 118,4 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A csaknem négyszeres lefedettség az utóbbi hetekben tapasztalt gyatra vételi érdeklődés tükrében (is) kirobbanónak számít, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés