Előfizetői tartalom

Kiugróan sokan akartak ma magyar kincstárjegyet venni

Portfolio
Augusztus vége óta nem volt ilyen erős (122,3 milliárd forint) vételi érdeklődés a 3 hónapos magyar diszkontkincstárjegy iránt, mint a mai aukción, noha továbbra is az aktuális jegybanki alapkamatnál (2,1%) érdemben alacsonyabb az elérhető hozamszint. Az Államadósság Kezelő Központ azonban nem emelte meg az elfogadott mennyiséget, csak a meghirdetett 30 milliárd forintnyi forrást vonta be a papír értékesítése során.

A négyszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 1,59% és 1,63% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 1,62% lett. Ez 10 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál, igaz az a D150401 jelű papírra vonatkozott, míg a mai a D150225 jelűre. A múlt keddi aukciós átlaghozamhoz képest a mai 9 bázispontos csökkenést jelent.A jelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés