Előfizetői tartalom

Mélypont felé vette az irányt a forint, zuhan a rubel

Portfolio
A délelőtti stabilitás után délután mérsékelt gyengülést láttunk a forintnál, így az euróval szemben háromhetes mélypont közelébe, 307,5-ig süllyedt. A dollár ereje miatt mindez azt jelentette, hogy a zöldhasúval szemben 1,5%-os távolságra kerültünk a 12 éves mélyponttól. Közben a rubel ma újabb hatalmas, 6,5%-os zuhanást produkált napon belül, így késő délutánra új történelmi mélypontra süllyedt a dollárral szemben. Elképesztő belegondolni, hogy a rubel idén 63%-ot, a hrivnya 83%-ot zuhant a dollárral szemben.

A reggeli nyugalom és stabilitás után délután mérsékelt gyengülést mutatott a forint, amelyhez hasonlót a régiós devizák közül csak a török líránál láttunk. Az euró jegyzései 306,5-ről 307,5-ig lendültek, ami csaknem új háromhetes forintmélypontot jelent. Közben a dollár újra lendületbe jött a vezető devizákkal szemben, így a dollár/forint kurzus 248-ig ugrott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés