Előfizetői tartalom

Tovább birkózik a forint az euróval

Portfolio
A forint piacáról leginkább azt lehet elmondani, hogy az euróval és a svájci frankkal szemben egészen szívósan tartja magát, míg a nagyobb nemzetközi sokkok a dollárkeresztünkben csapódnak le. Emiatt az eurójegyzések még mindig ott járnak, ahol az elmúlt hetekben is láthattuk őket. Ez ha kitart, akkor a kormány az év végi adósságráta kedvezőbb alakulása miatt örülhet majd, noha a szinte kötelező forintosítás kérdése egyre kényesebbé válhat a relatíve erős fizetőeszközünk miatt. Ez az árfolyamszempont az egyik legerősebb érv amellett, hogy jövőre újraindulhat itthon a kamatcsökkentések korszaka.

Múlt héten az Európai Központi Bank kisebb csalódást keltett a pénz- és tőkepiacokon azzal, hogy nem fedett fel újabb eszközöket az eurózónás lazítás érdekében. Noha ezt követően már hírügynökségi értesülésekből megtudhattuk, hogy januártól készülnek valamivel, pénteken az amerikai munkapiaci adatok tovább erősítették az EURUSD május óta tartó trendjét. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés