Előfizetői tartalom

Egyhavi mélypontra bukott a forint

Portfolio
A vártnál jóval nagyobb (0,7%-os) éves árcsökkenést mutató magyar novemberi inflációs adat további mérsékelt forintgyengülést okozott ma, hiszen a piaci szereplők kezdik számításba venni a további MNB-lazítást. Közben az EKB hitelnyújtási tendere nem forgatta fel a nemzetközi piacokat, így a forintra is alig hatott. Az euróval szembeni jegyzések már 308 felett járnak kora délután, míg a svájci frankkal szemben 256 felett. Utóbbi szintén egyhavi forintcsúcsot jelent. A dollár ellenében nincs új mélypont, igaz továbbra is 250 közelében hullámzik a kereskedés. A mai magyar államkötvény aukciókon nem volt "tolongás" és így a hozamok sem tudtak tovább csökkenni a 3 és 5 éves lejáratú papíroknál.

2014. december 11. 17:47 Megosztás Kitört a forint? A forint a délután folyamán még tovább gyengült a vezető devizákkal szemben, ezzel pedig az eurókeresztben már a 200 napos mozgóátlagához közelít. A forint elképzelhető, hogy a további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés