Előfizetői tartalom

Mélybe küldte a rubelt az újabb orosz kamatemelés (2.)

Portfolio
Újabb 100 bázisponttal 10,5%-ra emelte irányadó rátáját mai döntésével az orosz jegybank, és további emelést is kilátásba helyezett, de mindez nem segített a rubelen. A döntés utáni percekben ugyanis új történelmi mélypontra süllyedt a dollárral szemben, hiszen átlépték a jegyzések az 55-ös szintet is. Ez tehát azt jelenti, hogy év eleje óta közel 70%-os rubelzuhanásról beszélhetünk!

Az orosz jegybank friss előrejelzése szerint idén 0,6%-os lehet az átlagos GDP-növekedés, amelyet jövőre és 2016-ban is nulla százalék körüli "növekedés" követhet a jelentős olajár-esés miatt. Utóbbi a bank jelzése szerint a következő 3 évi növekedési pályát érdemben lejjebb húzza. A 100 bázispontos jegybanki lépés bár megegyezik a piaci konszenzussal, de számos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés