FONTOS Az utolsó pillanatban kapta össze magát a NATO – Fordulat jöhet a háborúban?
 
Előfizetői tartalom

Nem volt nagy tolongás a magyar kötvényekért

Portfolio
Összesen 97,2 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges kereskedők az Államadósság Kezelő Központ által mára meghirdetett 3 államkötvény aukción, így az intézmény végülis csak a meghirdetett 52 milliárd forintnyi mennyiséget adta el. Igaz közben az 5 éves papírból a meghirdetett felett 3 milliárddal értékesített, de a 15 éves papírból ugyanilyen összeggel visszafogta a meghirdetett mennyiséghez képest az értékesítést.

A 3 éves papírok átlaghozama 2,58%-os lett, ami minimálisan magasabb a két héttel ezelőtti 2,56%-os átlaghozamnál, az 5 éves papírnál (3,03%) 6 bázispontos emelkedés alakult ki a megelőző aukciós eredményhez képest, míg a 15 éves papírnál nagy hozamesés volt 3,82%-ra (-44 bp). Igaz ebből a futamidőből már régen volt aukció, így a menetközben kialakult általános állampapírpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés