Előfizetői tartalom

Hatalmasat szárnyalt a rubel

Portfolio
Hatalmas, de csak rövid ideig tartó szárnyalást váltott ki reggel az orosz rubel árfolyamában egy sokak által félreértett hír, miszerint a pénzügyi tárca a rubel védelmére kel. Miután kiderült, hogy ez csak egy kisebb pénzügyi alap mozgósításáról szól, nem a 410 milliárd dollárnyi jegybanki devizatartalékokról, gyorsan esni kezdett újra a rubel, hatalmas kilengések mellett. Az orosz kormányzati, jegybanki és nagyvállalati vezetők ma válságtanácskozást tartanak, ezt megelőzően a kormányfő azt mondta: piaci megoldások mellett kell stabilizálni a helyzetet. Holnap Vlagyimir Putyin elnök a szokásos éves sajtótájékoztatója keretében bizonyára kap kérdéseket a mostani piaci helyzetről, de a szóvivő szerint nem várható nagyobb bejelentés. Az viszont mindenképpen nagy esemény lenne, ha az MSCI kivenné az oroszokat a fontos feltörekvő piaci indexeiből, egy ilyen lépés ugyanis további masszív eladásokat is hozhat az orosz eszközök piacán.

2014. december 17. 18:54 Erősebb a rubel Hatásosnak tűnik az orosz jegybank mai akciója, a rubel dollárral szembeni árfolyama a 60-as szintig ereszkedett vissza. Ezzel az orosz fizetőeszköz ledolgozta a keddi pánikban elszenvedett zuhanását, 22%-ot erősödött tegnap beállított történelmi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái