Előfizetői tartalom

Mi történik jövőre a magyar államadóssággal? Ma kiderült!

Portfolio
A magyar állam jövőre csak a letelepedési államkötvényből és a Prémium Euró Magyar Államkötvényből tervez devizaalapú forrást bevonni, más devizakötvényből nem, így továbbra is erőteljesen támaszkodik majd a forintalapú állampapírpiacra, illetve a lakosság vásárlási hajlandóságára - derült ki a 2015-ös adósságfinanszírozási terv ma bemutatott számaiból. Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese ez alapján is alátámasztotta azt az évek óta megfigyelhető stratégiát, hogy csökkenteni akarja az államadósság devizaarányát, hogy így is mérséklődjön a magyar pénzügyi rendszer sérülékenysége. Borbély konkrét számadatokat nem kívánt említeni, de leszögezte, hogy idén év végére biztosan csökkeni fog az GDP-arányos államadósság ahhoz képest, mint ami a múlt év végére jellemző volt. A jövő évi adósságfinanszírozási terv legfontosabb részleteit az alábbi hírfolyamunkban mutatjuk be.

2014. december 18. 15:26 Megosztás A forintalapú kötvénykibocsátás részletei Az alábbi táblázatba összesűrítettük, hogy az egyes években a referencia kötvényekből milyen volumenű volt a kibocsátás (ill. annak terve), hogy a változásokat áttekinthetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés