Előfizetői tartalom

Így készül az EKB a nagy pénznyomtatási tervre

Portfolio
Az Európai Központi Bank (EKB) döntéshozói azt mérlegelik, hogy milyen módon lehetne nagyobb kockázatot és terhet helyezni az euróövezet gyengébb tagállamaira, amelyek egyébként a legnagyobb mértékben profitálnának abból a piaci környezetből, ha a jegybank ténylegesen belekezdene az államkötvények vásárlásába - tudta meg névtelen források alapján ma a Reuters.

Nem mindenki esne azonos "elbírálás" alá A terv egyik legfontosabb eleme az lenne, hogy ha például görög, vagy portugál államkötvényt venne az EKB, akkor az érintett országok jegybankjainak nagyobb tartalékot kellene félretenniük a kötvényvásárlásokból adódó esetleges veszteségek fedezésére. Az EKB nem kommentálta a Reuters értesüléseit. Egy ilyen lépés segíthet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés