Deviza

Kína mentené ki Oroszországot

Portfolio
Kína arról biztosította Oroszországot, hogy szükség esetén segítséget nyújtana a számára. Emellett pedig arra ösztönzi az orosz felet, hogy minél inkább a kínai jüant használják a kereskedelmi tranzakcióik során és ne a dollárt. A kínaiak jól láthatóan tovább közelednek az orosz félhez, miközben kapóra jön nekik a saját devizájuk népszerűsítése is a jelen helyzetben.
Enyhülni látszik a rubelre nehezedő nyomás a hétfői kereskedésben, amihez egyrészt hozzájárulhatott az olajár aktuális emelkedése, másrészt a sokszori verbális (és devizapiaci) intervenció az orosz gazdaságpolitika részéről. A fizetőeszközük stabilizálásában ugyanakkor Kína is segíti már az oroszokat, ugyanis két vezető miniszterük is megszólalt a kérdésben. Wang Yi, kínai külügyminiszter szerint az országa segíteni fogja az oroszoknak, ha arra szükség lenne, noha a véleményük szerint maguktól is meg tudnak majd birkózni a helyzettel.

Kína azzal segíthet a leginkább az oroszoknak, ha kiterjeszti az országa fizetőeszköze, a jüan és az orosz rubel között fennálló swaplehetőséget. A kétoladli kereskedésben pedig elmondásuk szerint minél inkább jüanban történne majd az elszámolás - ami a kínai fizetőeszköz globális kereskedelemben betöltött szerepén javíthatna.

Kína mentené ki Oroszországot
Az igazi forex!
Üzleteljen közvetlenül a bankközi piacon! Az Alfatrader No Dealing Desk-es kereskedést kínál, ahol megbízásai azonnal teljesülnek, bármilyen piaci körülmény mellett. Az angol befektetési számla kezelését szakképzett magyar ügyfélszolgálat támogatja.
A rubel ma eddig több mint 6 százalékkal erősödött a dollárhoz képest, miután a kínaiak segítségéről szóló hírek megjelentek. Emellett egyébként az orosz részvénypiac is fellendülést mutat, noha óriási veszteségeinek ledolgozásához még nagyon hosszú út vezet.
matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forint trader