Előfizetői tartalom

Kína mentené ki Oroszországot

Portfolio
Kína arról biztosította Oroszországot, hogy szükség esetén segítséget nyújtana a számára. Emellett pedig arra ösztönzi az orosz felet, hogy minél inkább a kínai jüant használják a kereskedelmi tranzakcióik során és ne a dollárt. A kínaiak jól láthatóan tovább közelednek az orosz félhez, miközben kapóra jön nekik a saját devizájuk népszerűsítése is a jelen helyzetben.

Enyhülni látszik a rubelre nehezedő nyomás a hétfői kereskedésben, amihez egyrészt hozzájárulhatott az olajár aktuális emelkedése, másrészt a sokszori verbális (és devizapiaci) intervenció az orosz gazdaságpolitika részéről. A fizetőeszközük stabilizálásában ugyanakkor Kína is segíti már az oroszokat, ugyanis két vezető miniszterük is megszólalt a kérdésben. Wang...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés