Előfizetői tartalom

Ugrott a hozam a magyar kincstárjegy aukcióján

Portfolio
A korábbi hetekre jellemzőnél sokkal magasabb, 60 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkontkincstárjegy (D150408) könnyen elkelt a ma megtartott aukción, hiszen 96,2 milliárd forintnyi ajánlat közül válogathatott az Államadósság Kezelő Központ, de a befektetők most hirtelen érdemben magasabb hozamelvárásokat támasztottak, mint eddig.

Az ÁKK a benyújtott ajánlatok közül végül csak a meghirdetett mennyiséget értékesítette szokatlanul széles sávban szóródó (1,40% és 1,57% között) hozamszintek mellett. A kialakult 1,53%-os átlaghozam 28 bázisponttal magasabb a múlt keddi (legutóbbi) összevethető 3 hónapos másodpiaci referenciahozamnál és egyúttal 20 bázisponttal magasabb a december 16-án megtartott legutolsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés