Előfizetői tartalom

Ez is a forintgyengülés éve lehet

Portfolio
Elsősorban az EKB monetáris lazítása, az amerikai kamatemelési ciklus kezdete, a lassuló hazai infláció, a növekedés megtorpanása, illetve az államháztartás mutatóinak a "kozmetikázása" határozhatja meg 2015-ben a forint teljesítményét - derül ki a Portfolio szokásosnak mondható év végi piaci elemzői körképéből. Az általunk megkérdezett szakértők szerint összességében drasztikus változások nem várhatók az árfolyampályában, igaz fel kell készülni arra is, hogy új törtélemi forintmélypontot láthatunk 2015 során. Ötből három szakértő szerint ugyanis jövőre további forintgyengülés várható.

2008 óta a forint jelentős leértékelődésen ment keresztül, amely jelentős részben a globális pénzügyi-gazdasági válsággal, annak a magyar gazdaságra gyakorolt negatív hatásaival függött össze. A hazai valuta 2008 nyarán még 230-240 körül is járt az euróval szemben, míg idén év végén 310 felett zárhat az árfolyam, jövőre pedig még gyengébb árfolyamra van kilátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés