Előfizetői tartalom

Mindenki meneküljön dollárba?

Tombol a dollárerő a világban, az euró értéke pedig egyre csak hanyatlik. Neves bankházak azt jósolják, hogy akár egyenlő is lehet a jövőben az euróövezet és az Egyesült Államok pénze, amire az euró gyerekkora óta nem volt példa. A világ legfontosabb devizakeresztje, az euró-dollár nemrég újabb lökéseket kapott az euróövezeti jegybank felől érkező vészjósló hangoktól, a történet pedig úgy fest, most kezd csak igazán lendületessé válni. Magyarország fizetőeszköze semennyire sem tűnik védettnek ezen nemzetközi szelektől, tavaly például 20 százalékot gyengültünk a dollárhoz képest, amivel ma már 12 éve nem látott csúcsot látunk.

Történelmi idők a forex piacon A dollár kilenc éve nem volt olyan erős, mint most, legalábbis, ha a legfontosabb devizapáron, az euró-dolláron vizsgáljuk a teljesítményét. További lökéseket követően hétfőre már az 1,2-es árfolyamszint alá került, miközben pár hónapja még az 1,25-ös szintet gondolták vízválasztónak a devizapiac legtöbbet kereskedett keresztje kapcsán.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés