Előfizetői tartalom

Világszerte kötvénybe menekülnek ma a befektetők

Portfolio
Az olajárak meredek esése miatt alacsonyabb inflációs kilátások, illetve a részvénypiacok esése a befektetők biztonságosnak hitt eszközökbe menekülését váltotta ki ma is, amelynek egyik következménye, hogy számos eurózóna tagország 10 éves államkötvény hozama történelmi mélypontra bukott. Közben az amerikai 10 éves hozam október után ma újra 2% alá bukott, noha ott a piac elvileg már készül arra, hogy 6 év után a Fed elkezdi emelni a nulla százalékos jegybanki alapkamatot.

A német sajtóban hétvégén megjelent hírek szerint a német kormány már "elengedné" a görögök kezét az eurózónából, amelyet eddig nem cáfoltak határozottan sem német és sem uniós részről, igaz az euróból való visszalépés jogi lehetetlenségét sokan hangoztatják.Kapcsolódó cikkünk2015.01.06Görög kilépés: mit akarnak a németek?2015.01.05Nagy lehet a baj, ha kilépnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés