FONTOS Újabb mélypont: sosem volt ilyen gyenge a forint!
Deviza

Tovább esik a forint - Már 322 a svájci frank!

Portfolio
A svájci jegybank ma elengedte az euróval szembeni árfolyamküszöbét, vagyis hagyta, hogy elszabaduljon a felértékelő erő a piacon. Ennek eredményeként általános sokk söpört végig a devizapiacon, ami a forintot is azonnal megcsapta. Az euróval és svájci frankkal szemben történelmi mélypont alakult ki szinte azonnal. A délután folyamán az euróval és a svájci frankkal szembeni jegyzések is enyhén korrigáltak. Az esti órákban folytatódott a heves csapkodás, a frank árfolyam azonban végig jóval 300 felett ragadt.

Fontosabb részletek
  • Történelmi forintmélypont alakult ki az euróval és a svájci frankkal szemben
  • Az eurójegyzések a pánik hatására 327,6-ig emelkedtek
  • A svájci frank pedig egészen elképesztően a 378-as keresztárfolyamot is érintette a forinttal szemben, legalábbis teoretikusan, ugyanis a jegyzések elakadtak.
  • Mindez azért történt, mert az euró-frank kurzus 1,2-ről 0,85-ig süllyedt a sokkot követően.
  • A dollárhoz képest is óriásit gyengültünk: az árfolyam a 280-as értéket is érintette.

322 a frank

A hazai fizetőeszköz tovább gyengült késő este, már 322 forintot kell adni egy svájci frankért és 323 forintot egy euróért a bankközi piacon.


Késő este megint gyengül a forint

Már a 320-as szintet közelíti a forint kurzusa a svájci frankkal szemben, miközben egy euróért 323 forintot adnak a bankközi piacon.
Óriási csapkodás a franknál, 310 felett az árfolyam

Az esti órákban újabb heves frankerősödés mutatkozott az EUR/CHF árfolyamban 1,06-ról 1,02-ig, majd hirtelen 1,03-ig visszaemelkedett a kurzus. Ez normál kereskedési napokon már eleve nagy kilengésnek számít, ma viszont eltörpül az eddigi hektikus mozgások mellett. Éppen emiatt a frank/forint jegyzéseknél is folytatódnak a heves kilengések 311-314 körül. Ma az árfolyama reggel még 267 körül járt, azaz kb. 17-19% körüli forintzuhanásról beszélünk. A forint az euróval szemben 322,4 körül, a dollárral szemben 277,2 körül mozog jelenleg a bankközi piacon.
Végre gyengül a frank

Késő délutánra a forint piacán enyhe ereszkedés látszik, így az eurójegyzések 321,5-ig jutottak, míg a dollár-forint kurzus 277-ig.
A frank is elkezdett gyengülni az euróval szemben már a délután folyamán, aminek eredményeként a frank-forint jegyzések is 305-ig korrigáltak.


310 fölött stabilizálódott a frank-forint

Az óriási sokkot követően az euró-frank kurzusa valamivel a paritás szintje fölött látszik stabilizálódni a délutáni kereskedésben, míg a frank-forint árfolyama 310 fölött. Jelentős korrigálás egyelőre nem látszik kibontakozni.


Továbbra is 300 fölött a frank!

A Reuters árjegyzése szerint negyed háromkor 313 körül alakult a frank-forint középárfolyam. Úgy tűnik tehát, hogy a svájci jegybankelnök beszéde egyáltalán nem hozott érdemi fordulatot.

Egy fokkal lejjebb jöttünk

Ahogy a piac egyre jobban felfogja, hogy mi történt, már kisebb korrekció látszik kibontakozni a forint piacán. Az euró jegyzései így jelenleg 322,5 körül alakulnak a bankközi devizapiacon.
Ígéretet tett a svájci jegybank elnöke

A svájci jegybank csütörtök délelőtti váratlan döntése után Thomas Jordan jegybankelnök tart sajtótájékoztatót. Az előre kiadott beszédében kifejti: a frank még mindig túlértékelt, azonban ez csökkent az elmúlt időszakban. Fogadkozott: a jövőben is aktívak lesznek a devizapiacon szükség esetén.
Tovább

Hihetetlen árfolyamon akartak frankot venni!

Helytelen volt az az árjegyzés, amely a világ egyik vezető elektronikus platformjába (EBS) került a svájci jegybank káoszt okozó ma délelőtti bejelentése nyomán - tudósított a Reuters egy az ügyletre rálátó forrás alapján. Elméleti szinten csaknem 217 ezer forintot kellett volna egy frankért.
Tovább

Mi a fene folyik Svájcban?!

Több év után ma délelőtt váratlanul bejelentette a svájci jegybank, hogy feladja az 1,20-as árfolyamküszöböt, ami ezután történt, az kis túlzással maga a történelem. Minden, amit a devizapiaci felfordulásról és következményeiről tudni kell.
Tovább

Nagyon ingadozunk továbbra is

Az eurójegyzésekben másfél százalékos napos gyengülés látszik, a dollárhoz képest 2,2 százalékos.
A svjáci frank Reuters által jegyzett középárfolyama 316 körül alakul jelenleg, ami 19 százalékos forintleértékelődést jelent vele szemben.

Mindenkit megcsapott valahogyan

Az egész feltörekvő piaci színtéren éreztette a hatását a svájci sokk, de a forintot különösen megviselte:


Durván ingadozik a forint

Az eurójegyzések jelenleg 323,4 körül járnak, de igen jelentős ingadozásokat látni a piacon. A dollárkurzus 276,3 körül alakul a éppen, míg a svájci frank jegyzései 314 környékén alakul a bankközi devizapiacon.

Nem tudjuk megmondani, hogy mennyi forintba kerül egy frank

Annyira volatilissé vált a svájci frank a lavinát okozó sokkot követően, hogy a frankárfolyam jegyzését a legtöbb kisebb devizával szemben felfüggesztették a nagyobb árjegyzők. Ezért jelenleg mi sem tudunk megbízható frank-forint grafikont mutatni, pusztán keresztátszámításokat tudunk végezni. Az EURCHF jegyzései továbbra is életben vannak, aktuálisan 1,03 körül látszik stabilizálódni az árfolyam:


Újra gyengül a forint

A pánikot követően bár eleinte csillapodni látszott a helyzet, de most újra gyengül a forint a vezető devizákkal szemben.


Így magyarázkodik a svájci jegybank

Az egészen elképesztő sokkot okozó döntését a svájci jegybank azzal indokolja, hogy mára jelentősen megváltoztak a körülmények, a vezető jegybankok széttartó monetáris politikát folytatnak, a frank pedig gyengült a dollárhoz képest. Hozzátették, hogy a kamatok további vágásával kívánják megakadályozni, hogy szigorodjanak a monetáris kondíciók, és a devizapiacon aktívak maradnak majd. Ebből számunkra egyértelműen kitűnik, hogy elszámolta magát Svájc, a fél százalékos kamatszintcsökkentés mit sem ért az elképesztő piaci nyomás ellen.
Tovább

A forint is jobban van mostanra

Az euróval szembeni jegyzések 323 körül alakulnak jelenleg, míg a dollár-forint kurzus 275,5 körül.
Zuhan a forint - Mi lesz a magyar cégekkel?

Soha nem volt még olyan gyenge a forint az euróval szemben, mint ma, ennek kapcsán gyűjtöttük össze, hogy általánosságban hogyan hat a magyar fizetőeszköz gyengülése a magyar tőzsdei cégek működésére.
Tovább

Próbálja összeszedni magát az árfolyam

Az EURCHF a sokkot követően emelkedést mutat, de a paritástól még nem távolodott el érdemben.


311 forintnál a svájci frank!

A forint euróval szembeni 324 körüli árfolyamából, és az EUR/CHF 1,04-es kurzusából 311 forintos svájci frank árfolyam adódik.
Tovább

Itt nézegesd az árfolyamokat!

A svájci jegybank mai teljesen váratlan döntése rég nem látott hullámokat keltett a devizapiacokon. Így a forint árfolyama is minden főbb devizakereszttel látványosan megmozdult. A Portfolio címlapján elérhető grafikongyűjtőből folyamatosan nyomon követheted a mozgásokat. Az egyes grafikonokra kattintva részletes információkat kaphatsz az adott árfolyamról (például a frankról). Részletes áttekintésért pedig érdemes árfolyam aloldalunkra látogatni!


Ilyen grafikont biztos, hogy soha nem láttál még!

Ami az EURCHF grafikonnal történt, arra nincsenek szavak: Paritás alakult ki az árfolyamban.


Csillapodik a helyzet

A bejelentést követő pánikszerű árfolyamnyomás enyhülni látszik, az eurójegyzések 323,7-ig ereszkedtek. Ez még mindig magasabban van, mint a három évvel ezelőtti történelmi mélypont.


Mindenkit megütött ez a sokk

Mindenkit megcsapott a hullám, de a forintot különösen rosszul érintette a jelenség:


A dollár is elszállt

A dollárral szemben is nagyon gyengül a hazai fizetőeszköz, eddig pár perc alatt 3 százalékot gyengültünk vele szemben:


10 óra 30 perckor elszakadt a cérna

Elképesztő gyengülés látszik a forint piacán:


Zuhan tovább

A rendkívüli nyomás hatására két százalékkal gyengültünk az euróval szemben:


Történelmi mélypontra zuhant a forint!

A svájci jegybank döntésének hatására az egész devizapiacon hirtelen felfordulás alakult ki. Ennek hatására a forintot is hasbavágták és perceken belül 324-ig gyengültünk az euróval szemben. Ez pedig új történelmi mélypontot jelent!


A svájci hírekre a részvénypiacokon is remegnek a kezek

Bár estek az amerikai indexek tegnap, a kereskedés második felében már javult a hangulat a nap első részéhez képest. Az ázsiai tőzsdéken pedig már erősödtek a benchmarkok, miután szerdán az olaj árfolyama korrigált. Az európai tőzsdéken is igen jó hangulatban kezdődött a kereskedés, ami a magyar börzét is segíti.
Tovább

Bréking: elengedte a frankot Svájc!

Több év után ma délelőtt váratlanul bejelentette a svájci jegybank, hogy feladja az 1,20-as árfolyamküszöböt, azaz hagyja felértékelődni a frankot, de közben -0,75%-ra vágta az irányadó kamatot. A frank azonnal hatalmas erősödésbe kezdett, 1,18 alá bukott, ami az euró/dollárt is beszakította. A forint pedig hirtelen esni kezdett a magyar szempontól is jelentős fejleményre.
Tovább

Rosszul teljesítünk a régióban

Az elmúlt egy hét teljesítményét vizsgálva azt mondhatjuk, hogy a forint bár együtt mozgott a régiós társaival, az elmúlt napokban mégis jobban gyengült náluk. Ez a gyenge teljesítmény pedig az euróval és a dollárral szemben is fennáll.
Fel-le rángatják a tőzsdéket - Most éppen jó a hangulat

Bár estek az amerikai indexek tegnap, a kereskedés második felében már javult a hangulat a nap első részéhez képest. Az ázsiai tőzsdéken pedig már erősödtek a benchmarkok, miután szerdán az olaj árfolyama korrigált. Az európai tőzsdéken is igen jó hangulatban kezdődött a kereskedés, ami a magyar börzét is segíti.
Tovább

Összeverten várakozik a forint a mélypontja mellett

A forint több cikk-cakkon keresztül a hétfői 317-es euróval szembeni értékéről egészen 320-ig kúszott szerdára. A csütörtök reggelt néhány filléres erősödés jellemezte, így pedig éppen 319 körül jár a kurzus. Havi alapon ez 3,3 százalékos gyengülést jelent, míg egy hét alatt 1 százalékot. A forint gyengülése egyébként nem tűnik egyedi jelenségnek, hiszen a régiós társaink is hasonlóan mozogtak ezen az időtávon.A dollárral szembeni forintárfolyam sokkal durvább emelkedést mutat, ez ugyanakkor leginkább a dollár általános erősödésének tudható be. A zöldhasúval szemben havi alapon jelenleg 9,0 százalékos leértékelődés látszik.Az igazi forex!
Üzleteljen közvetlenül a bankközi piacon! Az Alfatrader No Dealing Desk-es kereskedést kínál, ahol megbízásai azonnal teljesülnek, bármilyen piaci körülmény mellett. Az angol befektetési számla kezelését szakképzett magyar ügyfélszolgálat támogatja.

320 körül éjszakázik a forint

Szerdán is ütötték a forintot a vezető devizákkal szemben, a gyengülési hullám pedig hétfő óta töretlennek látszik. Az euróval szemben ma például alig egy hajszál választott el az újabb hároméves mélyponttól, míg a dollárhoz képest már megint 12 éves negatív rekordot sikerült állítanunk. A délután megjelent, vártnál sokkal rosszabb amerikai makroadatok hatására a dollár viszont elvesztette a napi előnyét, aminek hatására a dollár-forint kurzus is enyhén korrigált.
Tovább
rezsiutalvány
kanada
tarlós-karácsony
Frankfurt Stock Exchange
kivánd190916
shutterstock_1077839366
A worker adjusts a control valve at the delayed coker unit of the Duna oil refinery operated by MOL  Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1277173258