Előfizetői tartalom

EKB: Itt a durva bejelentés!

Portfolio
Mario Draghi ma bejelentette azt, amit a piac már igen régóta várt: indul az európai QE. Kiterjesztik az eszközvásárlási programjukat, ami így már államkötvényeket is tartalmazni fog. A piaci híreknél is nagyobb, 60 milliárd eurós keret jön, ami legalább 2016 szeptemberéig fennmaradhat. A bejelentésre az euró hirtelen tovább gyengült a dollárral szemben, míg a német DAX 100 pontot ingadozott fel majd le. Összességében tehát mérsékelten pozitív hatást váltott ki az EKB lépése.

2015. január 22. 19:55 Megosztás Máris beszólt a német sztárközgazdász Illegális monetáris finanszírozásnak és egyszerű pénznyomtatásnak nevezte Hans-Werner Sinn, az Ifo gazdaságkutató elnöke az Európai Központi Bank csütörtöki intézkedéscsomagját....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés