Előfizetői tartalom

Nem volt tolongás a mai magyar kötvényaukciókon (2.)

Portfolio
Az összesen meghirdetett 58 milliárd forintnyi mennyiségnél kissé több, 60 milliárd forintnyi papírt adott el az Államadósság Kezelő Központ a ma megtartott 3 államkötvény aukcióján. A benyújtott ajánlatok mennyisége (84,4 milliárd forint) nem mutatnak tolongást, ami érthető az EKB ma délutáni bejelentése előtti óvatosság miatt, illetve amiatt is, mert már extrém alacsony hozamszintekről beszélhetünk.

A 3 éves kötvénynél (2018/C) a 20 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre mindössze 37,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, de ezt látva is 25 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget az ÁKK. A szűk kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 2,21% és 2,26% között szóródott, így az átlaghozam mindössze 2,25%-os lett. Ez csak 15 bázisponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés