Előfizetői tartalom

Újra gyengül a forint - A görögök tettek keresztbe?

Portfolio
A múlt héten jelentősen erősödni tudott a forint az euróval szemben, amit leginkább az európai QE indukálta tőkeátcsoportosítás hajthatott. Most viszont a görög választásokon a megszorításellenesek nyertek, ami miatt újabb adósságátstrukturálás jöhet - ez persze technikailag államcsődöt jelent. Az ilyen események általában az egész európai államközösség kockázati megítélését rontják, a korábbi hasonló események pedig a forint piacát is megviselték. A hétfői kereskedésben már úgy tűnik, hogy ennek a történetnek a piaci mechanizmusa nem változott: gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz.

2015. január 26. 15:54 Megosztás Kissé gyengült a frank A délután folyamán gyengülésbe kezdett a svájci frank az euróval szemben, noha a most látott 2 százalékos elmozdulás az elmúlt időszaki volatilitás fényében nem tekinthető nagynak. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés