Előfizetői tartalom

Mi lesz a hatalmas veszteségekkel a franksokk után? - Ki viszi el a balhét?

Portfolio
A svájci frank január 15-ei árfolyammozgásának tanúi devizakereskedési szempontból történelmi pillanatokat éltek át. Hasonló mozgások ilyen rövid idő alatt emberöltőnként, ha egyszer alakulnak ki. A pátoszt azonban sok kereskedőnél szétzúzta a hirtelen árzuhanás okozta árfolyamveszteség, ami akár negatív számlaegyenleget is eredményezhetett. A nagy kérdés, hogy ki viszi el a balhét, ki fizeti ki az így keletkezett tartozást.

Sok devizakereskedő külföldi brókercégen keresztül üzletel, amelyek rendszerint jóval kedvezőbb kondíciókat kínálnak, mint a hazaiak. Ezek a cégek az Európai Unión belül, határon átnyúló szolgáltatás keretében végzik tevékenységüket. A világ egyik vezető online szolgáltatójának, az amerikai tőzsdén is jegyzett FXCM-nek 225 millió dolláros kárt okozott ügyfelei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés