Előfizetői tartalom

Barcza: a keleti piacokon is nézelődik a magyar állam

Portfolio
Idénre nem tervezzük, hogy a magyar állam a nemzetközi devizakötvény piacokon megjelenjen, de jövőre gátat kell ugranunk a devizaadósság törlesztésében és ennek teljesítéséhez vizsgálunk olyan piacokat is, mint például keleti és távol-keleti piacokat, amelyeken eddig nem jelent meg a magyar állam - többek között ezt mondta el a köztévé reggeli adásában Barcza György. Az Államadósság Kezelő Központ új vezetője a tegnapi sajtótájékoztatóhoz hasonlóan most is beszélt a lakossági állampapírok biztonságáról, amely egyúttal az adósságfinanszírozás számára is biztonságot jelent.

Kapcsolódó cikkünk2015.03.17A brókerbotrány után új kötvényekkel rukkol elő az államA hirado.hu összefoglalója szerint Barcza többek között azt emelte ki, hogy:Idén 5100 milliárd forintnyi fizetési kötelezettségünk van, ami "nem olyan sok". 2015-ben 2,3 milliárd eurónyi devizaadósság-lejárata van az államnak, ebből 1,8 milliárd eurónyit terveznek visszafizetni forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés