Előfizetői tartalom

Elkapkodták ma a 10 éves magyar kötvényt

Portfolio
Szokatlanul erős vételi érdeklődés mutatkozott a ma megtartott három magyar államkötvény aukció egyikén (10 éves), és bár megemelte az elfogadott ajánlatok keretösszegét az Államadósság Kezelő Központ, de még így is kissé a mára összesen meghirdetett mennyiség alatt tudott bevonni forrásokat. A rövid papírok iránt ugyanis gyér volt az érdeklődés a mélybe süllyedt hozamszintek mellett.

A 3 éves (2018/C) kötvényből az adósságkezelő 20 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre, de csak 21,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot kapott (az alacsony elérhető hozamok mellett), így kénytelen volt 15 milliárd forintra mérsékelni az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Az 1,1-szeres aukciós lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 2,08% és 2,11% között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés