Előfizetői tartalom

Megint viszik ki a pénzt a forintoshoz hasonló alapokból

Portfolio
A szerdáig tartó egy hét során 509 millió dollárnyi nettó tőkekivonást szenvedtek el a helyi devizában, így például a forintban denominált kötvényekre fókuszáló feltörekvő piaci befektetési alapok, miközben a két másik befektetési alaptípusban ettől teljesen eltérő folyamatok látszanak. Ez is rámutat arra a sérülékenységre, ami a helyi devizás alapokat érinti és már hetek, sőt hónapok óta meglátszik. Mindez a külföldi befektetők forintalapú magyar állampapír állományán abban látszik meg, hogy hónapok óta nincs trendszerű emelkedés az EKB-lazítás mellett sem.

Nem szeretik a helyi devizás alapokatAz EPFR adatai szerint az legutóbbi megfigyelt héten nettó 397 millió dollárnyi tőke távozott a feltörekvő piaci kötvényalapokból, így az év elejétől kumuláltan számítva már 967 millió dolláros tőkekivonásról beszélhetünk. A legutóbbi hetek folyamatai alapján az látszik, hogy a befektetők újból tőkekivonást hajtanak végre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés