Előfizetői tartalom

Furcsa rövid hozamok és hanyagolt floaterek

Portfolio
Az idei év legerősebb keresletét láthattuk a 12 hónapos kincstárjegyek mai aukcióján, de az Államadósság Kezelő Központ ma is csak a tevereinek megfelelő forrásmennyiséget vonta végül be. A rövid hozamok kissé furcsán viselkednek, ugyanis nincs semmiféle lejárati prémium a 12 hónapos papírban. Eközben a szintén most értékesített 5 éves változó kamatozású kötvények már alig kellettek a befektetőknek.

Két és félszeres piaci lefedettség alakult ki a mai 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción, miután közel 100 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be a piaci szereplők. Ebből az ÁKK most is csak a terveinek megfelelő 40 milliárdot volt hajlandó elfogadni, pedig ilyen magas keresletet idén még nem látott ezen állampapír esetében.Az egyéves hozamok 1,50 és 1,57 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés