Előfizetői tartalom

Egyszerre örülhetünk és sírhatunk kötvénypiaci pánik láttán

Portfolio
Mit tehetnek a befektetők a fejlett kötvényhozamok intenzív emelkedése, a gyengébb dollár és a magasabb olajárak uralta környezetben? - tette fel a kérdést Dimitrios Efstathiou, a Standard Bank elemzője az elmúlt napok piaci folyamataira utalva. A kialakulóban lévő kép egyszerre pozitív és negatív a feltörekvő piacok - köztük Magyarország - számára.

A fejlett piaci hozamok emelkedése vitathatatlanul rossz hír a feltörekvő országok számára, elsősorban a helyi devizában denominált hosszú kötvényeket érintheti negatívan a folyamat - véli Efstathiou. A mostanihoz hasonló hirtelen mozgások és a volatilitás a piacokon általában negatív hír a piacok és a befektetések számára, azonban ezek a helyzetek általában annak a következményei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés