Előfizetői tartalom

Rossz amerikai adatokra esik a dollár (2.)

Portfolio
Héthavi mélypontra esett a michigani körzet előzetes májusi fogyasztói hangulatindexe, ami újabb rossz jel a második negyedéves amerikai GDP-kilátásokkal kapcsolatban, ez pedig dolláresést indított el a piacokon. Az áprilisi ipari termelési statisztika is a vártnál rosszabbul alakult, ami szintén ebbe az irányba mutat.

Nem szépek a friss adatokA várt 96 pontra emelkedéssel szemben 88,6 pontra esett az előzetes májusi michigani fogyasztói hangulatindex, ami rossz ómen a második negyedévi lakossági fogyasztói kilátásokkal, és így a GDP-növekedéssel kapcsolatban. Az áprilisi felülvizsgált adatok szerint még 95,9 ponton állt a mutató. A jelenlegi helyzetmegítélés alindexe az áprilisi 107...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés