Deviza

Visszajött a mélypontjáról a forint

Portfolio
Pénteken délelőtt újabb háromhavi forintmélypont alakult ki az euró ellenében, de a délután folyamán kissé vissza tudott erősödni a hazai fizetőeszköz. A hét folyamán eddig enyhe, de folyamatos leértékelődés látszott, míg április közepétől számolva már több mint négy százalékot emelkedett az euróárfolyamunk.

A hét végére 309-ig jutott

Késő délután már nem alakult ki új irány a forint meghatározó keresztjeiben: az euróval szemben enyhe napon belüli gyengülés látszik a kereskedés illikvid szakaszához közeledve, így pedig a jegyzések ismét 309 fölé kerültek.


Alábukott újra

Nem gyengült tovább a forint a vezető devizákkal szemben már a délután folyamán. Jelentős mozgások egyébként nem látszottak péntek délután, az eurójegyzések éppen újra 309 alá buktak.


Zsugorodott az amerikai gazdaság!

Az Egyesült Államok gazdasága 0,7 százalékkal zsugorodott az első negyedévében, ami jelentősen rosszabb az előzetes közlésnél. A piac számított a visszaesésre, amit a kedvezőtlen időjárás és a rendkívül erős dollár okozott. Tovább a cikkhez

Elértük az új mélypontot

A délelőtti enyhe gyengülés következtében újra háromhavi mélypontjára került a forint az euró ellenében.


300 körül a svájci frank!

Kicsit erősödtünk reggel a svájci frank ellenében, ugyanis az alpesi ország a várakozásokat alulmúló negatív növekedési számot tett közzé az első negyedévére vonatkozóan. Ez enyhén gyengítette a frankot, de az még így is egyhavi csúcsa közelében jár az euró ellenében. Így pedig a forint vele szembeni árfolyama sem tudott igazán eltávolodni a 300-as értéktől.


A saját pofonjától megy össze a svájci gazdaság

Zsugorodott Svájc gazdasága az első negyedévben, miután a januárban elengedett árfolyamküszöb jelentős károkat okozott az országban. A visszaesés mértéke szerencséjükre még egészen visszafogott volt, ugyanis a háztartások fogyasztása erős szinten maradt. Tovább a cikkhez

Közel az újabb forintmélypont!

Tegnap délután 309 közelébe tért vissza az euróárfolyamunk, amivel ismét 50 filléres távolságba kerültünk attól, hogy újabb háromhavi mélypont alakuljon ki ebben a keresztben. A hét folyamán, a keddi kamatdöntést követően alakult ki először új forintmélypont, amit észrevehető korrekció nem követett.Közel az újabb forintmélypont!


Közel az újabb forintmélypont!

A most látott irány teljesen beleilleszkedik a korábbi trendbe, ami április közepén alakult ki. Azóta ugyanis folyamatos leértékelődés látszik. Ehhez a ponthoz képest négy százalékos leértékelődés látszik, míg egyhavi alapon 2,2 százalékos.

Itt vannak a legfontosabb hírek ma reggel!

Az olaj ára pénteken erősödni tud, mivel az amerikai nyersanyag készletek mértéke a múlt héten is esett. Több fontos vállalati hír is érkezett, a Google együttműködik a GoProval, a Rosneft pedig Venezuelába fektet. Tovább a cikkhez

Matolcsyék márpedig még tovább vágják!

Nem kizárt, hogy sokaknak hamarosan arra kell rádöbbennie, hogy a Magyar Nemzeti Bank sokkal bátrabb, mint eddig gondolták. Könnyű elfelejteni, hogy mennyire bizonytalan dolog az alapkamatunk előrejelzése, márpedig az előző ciklussal kapcsolatos óriási bizonytalanságból tanulhattunk volna. Nos, ma az elemzői konszenzus szerint 1,5 százaléknál van a jegybanki kamat alja - vagyis már pusztán 15 bázispontnyi vágásra. Mi erre mégsem vennénk mérget, hiszen éppen az látszik, hogy a Fed kamatemelése (jóval) későbbre marad, az EKB kitart a vásárlásaival jövő szeptemberig, a hazai infláció pedig az élénkülése ellenére is tartósan alacsonyan marad. Ráadásul mindeközben a piac rendkívül elfogadó a kamatvágásokkal szemben, a forint esetleges gyengülése pedig nem jelent problémát (sőt!). A jegybank próbált a maga módján üzenni erről, de úgy tűnik, sokan nem vették a lapot. Az alábbi írással ezt a kényes előrejelzési kérdést próbáljuk körbejárni. Tovább a cikkhez
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint érme