Előfizetői tartalom

Jókora tőkekivonást láttunk a görög dráma tetőfokán

Portfolio
A feltörekvő piacokra szakosodott kötvényalapok a július 15-ig tartó egy hét során nettó 492 millió dollárnyi tőkekivonást szenvedtek el, és az utóbbi 8 hét során 2,84 milliárd dollár volt a kivonás mértéke - derül ki az EPFR heti tőkeáramlási jelentésének összegzését rendszeresen kiadó UniCredit Research anyagából. A bank arra figyelmeztet, hogy a Fed felőli retorika, az idei kamatemelés előkészítése fokozottan érzékenyen érintheti a lengyel és a magyar államkötvénypiacot, mivel ezeken a külföldiek aránya még mindig jelentős, igaz a magyar piacon az utóbbi 3 hónapban kereken 400 milliárd forintnyi nettó eladást hajtottak végre a külföldiek.

A görög feszültség oldódása már segítettA szerdától szerdáig tartó egy hét során (azaz addig, amikor éjjel a görög parlament végül nagy többséggel kénytelen volt elfogadni a harmadik nemzetközi mentőcsomagról szóló tárgyalások megkezdéséhez kikötött négy feltételt) a keménydevizás alapokból nettó 531 millió dollárnyi tőkekivonás zajlott. Ezen felül további...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái