Előfizetői tartalom

Rengeteg magyar kötvényt akartak ma venni

Portfolio
Jelentős kereslet volt ma délelőtt az adósságkezelőnk kötvényaukcióin, így pedig mind a 3, 5 és 10 éves papírokból bőven a tervezett mennyiség felett vontunk be forrást. Az aukciós hozamok a 3 évest leszámítva mind süllyedtek a korábbi értékesítéshez képest. Az erősödő kereslet hátterében ez alkalommal is a jegybankunk ösztönzői állhatnak (önfinanszírozási program és olcsó kamatcsere-ügyletek nyújtása).

Ma délelőtt 3, 5 és 10 éves kötvényeket értékesített az Államadósság Kezelő Központ a szokásos menetrendje szerint. Összességében az mondható el, hogy kifejezetten kedvező kereslettel szembesült az adósságkezelőnk. A 3 éves kötvényekre összesen 54,7 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amire reagálva az ÁKK 20 helyett 25 milliárdnyi forrást vont be. Az aukciós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés